Olenko Olento – Tanssiteatteri Raatikon tilausteos

Olenko Olento on nuorille suunnattu Tanssiteatteri Raatikon tilausteos

Olenko olento käsittelee identiteetin muotoutumista. Kuka minä olen, mitä muuta olen kuin harrastukseni ja koulusuoritukseni? Kuka minua määrittää; kaverini, perheeni vai minä itse? Olen kova ja samaan aikaan hauras, olen vahva ja heikko, olen ulkopuolinen ja sisäpiirissä.

Tanssiteatterin keinoin lähestytään kolmen nuoren, Oonan, Oskun ja Olivian, elämää. Tanssiteoksen liikekieli on nykytanssia, ja esitys on osittain vuorovaikutteinen.

 

Ensi-ilta: 4.9.2009, Tanssiteatteri Raatikko


Koreografia: Satu Tuomisto
Musiikki: Roger d’Olivere Mapp
Valosuunnittelu: Minna Heikkilä
Tanssijat: Esko Hakala/ Pasi Seppä, Roosa Ijäs/ Hanna Kivioja ja Elena Ruuskanen

 

“Esitystä katsoo setäihminenkin pahemmin nolostelematta tai myötähäpeää tuntematta. Satu Tuomiston ohjauksessa kolme tanssijaa tekee 2000-luvun “kevään heräämistä” raikkaalla ja mukaansatempaavalla otteella. Kyse on ikuisesta identiteettiongelmasta. Olenko olento kysyy olennaisia asioita; siis kuka olen ja miksi?

Liikekieli on kivasti hiphoppaavaa, mutta sitäkään ei kahlehdita mihinkään tiettyyn genreen. Ei tule tunnetta kosiskelevuudesta. Esitys onnistuu koskettamaan. Lohduttavasti se antaa oikeuden olla hämmentynyt ja epävarma. Tällaiset jutut ovat tässä pornoistuvassa ja yhä nuorempana lapsia aikuisuuteen tyrkkivässä maailmassa aina vain tärkeämpiä.” – Jussi Tossavainen, Helsingin Sanomat, 8.10.2009

 
Olenko Olento mediassa

Lue lisää Tanssiteatteri Raatikon sivuilta

Olenko Olento Yhteisötanssifestivaalilla 2012

Olenko Olento kiertueella Oulun yläkouluissa 19.-27.11.2012