Leiki Koreografia

Leiki Koreografia tanssipelissä pelaaja pääse toimimaan kahden ammattitanssijan koreografina.
Nähtäväksi jää onko lopputulos täynnä näkemystä, koominen kompastus, vuoden taideteko vai yllättävä floppi.

Interaktiivinen tanssipeli

Leiki Koreografia tanssipelissä saa jokainen kokea olevansa taiteellinen johtaja. Tässä pelissä ei pelaaja itse tanssi, vaan pelaaja pääse toimimaan kahden ammattitanssijan koreografina. Ammattitanssijoiden lisäksi pelaajalla on käytössään lista koreografisia vaihtoehtoja, joista valitsemalla hän rakentaa oman koreografian tanssijoilleen. Nähtäväksi jää onko lopputulos täynnä näkemystä, koominen kompastus, vuoden taideteko vai yllättävä floppi. Leiki Koreografia on kokoperheen peli, joka naurattaa, ilahduttaa ja luo uuden tavan lähestyä tanssia. Peliä pelataan iPad sovelluksen kautta, joka on kehitetty yhteistyössä Rock Dice –yrityksen kanssa.

Koreografi Satu Tuomisto ja tanssija Elena Ruuskanen pohtivat kuinka tanssia voidaan avata enemmän yleisölle ja miten siitä saadaan sekä iloista että osallistavaa toimintaa. Ideasta syntyi hauska ja jännittävä tanssipeli, jossa ihmiset pääsevät kokeilemaan omaa luovuuttaan. Samalla peli avaa ja paljastaa yleisölle tanssitaiteen luomisen toimintatapoja.

”Rakastan koreografian tekemistä. Yleensä minulla on alussa tarve käsitellä jotain elämäntilannetta ja siitä kehittyy visio tanssiteokselle. Usein kaikki alkaa hyvin pienestäkin ideasta, tunteesta, halusta. On huimaa nähdä kuinka tästä idean hippusesta kasvaa muutaman kuukauden aikana tanssijoiden kanssa työskennellessä tanssiteos. Se sävähdyttää joka kerta. Leiki Koreografia tarjoaa yleisölle mahdollisuuden päästä kokemaan tämä upea luovuuden prosessi minikoossa, turvallisessa ympäristössä, neuvojen saattelemana. Peliä osaa pelata kuka tahansa, ja olen vakuuttunut että mattimeikäläinenkin innostuu ja vaikuttuu nähdessään kuinka voi valinnoillaan vaikuttaa tanssijoiden esitykseen. On koukuttavaa ”soittaa” tanssijoilla niin kuin muusikko soittaa instrumentillaan”, Tuomisto kertoo.

Konsepti: Satu Tuomisto ja Elena Ruuskanen
Tanssijat: Elena Ruuskanen ja Julian Owusu
Juonto: Satu Tuomisto
Tuotanto: Satu Tuomisto +Comp, Rock Dice, Musta-Pekka
Yhteistyössä mukana: JoJo – Oulun Tanssin Keskus, Oulun Kongressitekniikka

Ensi-pelit: OuDance festivaalilla 12.-15.9.2012 Finnkino Plazassa, Oulun yliopistolla, Rotuaarin lavalla ja Kulttuuritalo Valveella

***
Tuo tapahtumille ja erilaisille tilaisuuksille uutta ja hauskaa sisältöä Leiki Koreografia tanssipelin avulla. Lisätietoa ja tilaukset: Leena Erähalme leena(at)satutuomisto.com / puh +358 40 732 0942
***

 

Leiki Koreografia mediassa