Keittiönpöydällä

Koreografi Satu Tuomiston uudessa teoksessa Pannuhallissa on pöydälle katettuna rajua tanssia, ilottelevaa iskelmää, suhdepeliä, hartaita toiveita ja kasa rikkirevittyjä tabuja. Teoksen musiikista vastaa räpistä iskelmävoittoisten sävellysten pariin siirtynyt Mariska yhdessä Pahat Sudet -bändinsä kanssa.

Miten asenneiskelmä taipuu nykytanssiin?

Koreografi Satu Tuomiston sekä Mariskan uudessa teoksessa Pannuhallissa on pöydälle katettuna rajua tanssia, ilottelevaa iskelmää, suhdepeliä, hartaita toiveita ja kasa rikkirevittyjä tabuja. Teoksen musiikista vastaa räpistä iskelmävoittoisten sävellysten pariin siirtynyt Mariska yhdessä Pahat Sudet -bändinsä kanssa. Näyttämön sähköistää neljä tanssijaa, vauhdikas Mariska sekä hurjat Pahat Sudet. Tässä monitoimiesityksessä liikutaan, soitetaan, lauletaan ja puhutaan. Ja ollaan välillä hiljaa.

 

Ensi-ilta: 22.1.2011, Zodiak, Pannuhalli, Kaapelitehdas, Helsinki

Koreografia ja ohjaus: Satu Tuomisto
Musiikki: Mariska ja Pahat Sudet (Jaakko Jakku, Klaus Suominen ja Luis Herrero)
Valosuunnittelu: Minna Heikkilä
Tanssijat: Satu Elovaara, Petri Kauppinen, Teemu Korjuslommi ja Elena Ruuskanen
Tuottaja: Sara Nyberg
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus
Rahoitus: Taiteen keskustoimikunta, Esek

 

“Keittiönpöydällä on nykytanssia ilman turhaa filosofointia, kainostelua ja hienostelua.  Satu Tuomiston ohjaamassa teoksessa mennään suoraan asiaan. Meno on etenkin Zodiakin tuotannoksi yllättävän rouheaa ja rokkia. […] Tuomiston koreografia on esteettisesti miellyttävää, hän ei hae shokeeraavia tehoja eikä sorru patetiaan. Tunteet otetaan kuitenkin tosissaan.”
– Helsingin Sanomat, 23.1.2011

 
Video
Arvostelu
Lue lisää